FAQ

Vanliga frågor

Jag har inte fått min GoPro än

Vi har en leveranstid på cirka 7 arbetsdagar för GoPro-inspelningar efter din track day, eftersom filerna är stora och tar tid att överföra. Därefter kommer du att få en länk där du kan ladda ner din video. Vi gör allt vi kan för att säkerställa snabb leverans. Vi hoppas att du kommer att njuta av din video. Om din video skulle gå förlorad, kommer vi naturligtvis att återbetala dina pengar. Vi ger ingen ytterligare kompensation för utebliven leverans av video. Detta framgår av våra villkor vid incheckning. Tack för din förståelse.

Kan jag avboka min tid själv?

Ja, om det är mer än 14 dagar innan din tur kan du gå in på din bokningsbekräftelse i din e-post och klicka på den röda länken "Avboka bokning". Därefter måste du bekräfta att du vill avboka din tid, och du kommer sedan att få en bekräftelse via e-post om att din tid har avbokats och att dina koder har återställts. Du kan nu boka en ny tid som passar dig med samma koder som tidigare på www.p1apex.se. Det finns möjlighet till 'Fri avbokning och återbetalning'. Se: Hur fungerar 'Fri avbokning och återbetalning'?

Hur fungerar tillägget "Fri avbokning och återbetalning"?

Det kostar 499 kr. Detta tillägg ger dig möjlighet att avboka upp till 24 timmar före din bokade upplevelse.

Kan jag avboka min tid om det är mindre än 14 dagar kvar till min tur?

Nej, det är tyvärr inte möjligt. Vi har en avbokningspolicy på minst 14 dagar eftersom vi planerar dagen i förväg för att säkerställa en så bra upplevelse som möjligt. Ofta kan vi inte heller hinna boka in en annan kund.

Måste min presentkort vara giltigt på dagen för min tur?

a. Ditt presentkort måste vara giltigt på dagen för din körning annars måste vi tyvärr avboka din tur på platsen. Detta beror på att vi inte får betalning från presentkortsleverantörerna om ditt presentkort har löpt ut. Om du har frågor angående giltigheten av ditt presentkort, vänligen kontakta din leverantör. Om presentkortet har köpts hos oss och du vill förlänga giltighetstiden, vänligen kontakta oss på +45 71 990 222 eller via e-post: support@p1apex.dk

Jag har en upplevelse för gatukörning men kan inte boka?

Vi erbjuder inte gatkörning. Du kan naturligtvis fortfarande använda värdet av ditt presentkort för att boka en annan upplevelse fram till utgångsdatumet för ditt presentkort och betala eventuell mellanskillnad i värde mellan ditt presentkort och den önskade upplevelsen. Kontakta gärna presentkortets utfärdare om du är osäker på vad ditt presentkort gäller för.

Det står att jag måste ha med mig mitt körkort, men jag är under 18 år.

Detta behöver du bara bortse från om du ska köra co-drive. I alla sms och e-postmeddelanden från oss anges som standard att du ska komma ihåg ditt körkort, vilket endast gäller för gäster som själva ska köra bilen.

Jag är över två meter lång. Kan jag få plats i bilen?

Av säkerhetsskäl får du inte köra våra bilar om du är längre än 2,10 meter. Dessutom kan vi tyvärr inte erbjuda upplevelser till personer över 125 kg då våra bilar inte klarar av det.

Jag är under 25 år och vill gärna hyra en av era bilar. Är det möjligt?

Tyvärr inte

Är jag helt försäkrad när jag kör era bilar?

Vid banracing, som på till exempel Sjællandsringen, Jyllandsringen och Ring Knutstorp, finns en självrisk på kr. 35 000.

Jag har fått ett presentkort men kan inte boka en tur på er hemsida?

Vår säsong löper från maj till cirka den 1 oktober. Om det inte är möjligt att boka på hemsidan är det troligtvis för att vi är mitt uppe i planeringen av nästa säsong, som kommer att finnas tillgänglig online i november månad då det blir möjligt att boka en tid för den kommande säsongen. Om du är osäker är du välkommen att skicka oss ett mail på: support@p1apex.dk. Vi svarar inom 24 timmar.

Jag har fått en avbokning av min tur via SMS samma dag som jag ska köra. Varför får jag en avbokning så sent?

I vår bransch är vi tyvärr mycket beroende av vädret. Superbilar kan inte köras säkert i mycket blött väglag och därför är vi tvungna att avboka din tur om vädret inte är lämpligt för körning. Vi gör vad vi kan för att avboka i så god tid som möjligt eftersom vi är medvetna om att våra kunder planerar dagen och ibland kommer långväga ifrån för att få upplevelsen. Men även om vi håller koll på väderleksprognoserna kan vi inte förutsäga vädret och av den anledningen förbehåller vi oss rätten att avboka i sista minuten, vilket är mycket tråkigt men vi kompromissar inte med säkerheten. Vi är lika besvikna som du är och hade sett fram emot att ge er en fantastisk upplevelse. Men vi ber om er förståelse eftersom 600HK inte harmonierar med för mycket regn. Tyvärr erbjuder vi ingen återbetalning om orsaken till avbokningen är regn (se eventuella handelsvillkor om återbetalning av pengar). Detta beror på att vi vanligtvis har en massa kostnader förknippade med avbokningen och detta ligger utanför vår kontroll. Vi är tyvärr inte herrar över vädret, så vänligen visa förståelse och vi kommer starkt tillbaka nästa gång vi ser dig med massor av bra karma. MEN oroa dig inte, vi återställer självklart dina koder (vanligtvis påföljande måndag), så dina koder är aktiva igen och du kan boka om.

Jag har fått ett presentkort för en Ferrari men skulle hellre köra en av era andra bilar. Är det möjligt?

Ja. Vi har valt att låta kunderna själva välja vilken bil de vill köra om det rör sig om samma prisklass. Det betyder att även om presentkortet är för en Lamborghini kan du boka en tur i en Ferrari och vice versa. Om det inte finns tillgängliga tider för en av bilarna kan du prova en av de andra. Det är dock inte möjligt att boka till exempelvis en Lamborghini om ditt presentkort gäller för en Audi R8 eller Porsche. På banan finns det ofta prisskillnader. Om du vill uppgradera är det möjligt. Kontakta oss gärna på +45 71 990 222 eller via e-post: support@p1apex.dk. Du kan se våra priser i webbutiken här på webbplatsen.

Er upplevelsen något för mig?

Vi har en brinnande önskan att ge alla möjligheten att prova en superbil på en racerbana. Det har vi gjort för mer än 14 000 gäster under de senaste 10 åren, vilket vi är otroligt tacksamma för. Så denna upplevelse är för de flesta. Den är inte för dig som tror att du är en oupptäckt talang i din bästa ålder i 30-årsåldern, som väntar på att Ferrari F1-teamet fortfarande ska ringa - och som inte kan förstå varför du inte får drifta genom kurvorna och tvinga bilen och din talang till det yttersta. Beklagar verkligen, men du bör prova något annat än vår. Den är för dig som drömmer om att köra en häftig superbil och känna hur alla hästkrafter släpps loss uppför långsidan med 200 km/h och de sublima bromsarna vid bromspunkterna. Det är den perfekta upplevelsen för dig själv eller en fartälskande person som du håller av, som ska få en adrenalinkick i en säker miljö och under kontrollerade förhållanden. Varmt välkommen.

Jag har en tid för banracing. När ska jag dyka upp?

Vid banracing bör du dyka upp senast 20 minuter innan din tid börjar.

Får jag ta med familj och vänner till banracingen?

Du får ta med dig så många personer du vill. Det brukar vara en riktigt trevlig stämning när vi håller evenemang och vi tycker att det är mysigt att familj och vänner är med på dagen. Dock kan det inte vara någon annan än du och en instruktör i bilen när du kör, så det är inte möjligt att ta med någon i bilen.

Kan flera personer dela en upplevelse?

Det korta svaret är nej. En upplevelse gäller en person. Det innebär att två personer till exempel inte kan dela på fyra varv på en racerbana. Eller att två personer inte kan dela en "Ferrari vs. Lamborghini" upplevelse, eller att flera personer inte kan dela en "Guldpaket".

Jag körde för få varv?

Om du anser att du har kört för få varv, måste du alltid tänka på att till exempel 4 varv på en racerbana alltid är en varv mindre på långsidan - och det kommer att förbli så i all evighet. Så 4 varv är 3 varv på långsidan. Detta beror på att ingången och utgången från depån är på långsidan. Om det skulle vara något tvivel måste detta påpekas under själva dagen och kan inte göras genom att skicka ett mail efter upplevelsen och "tycka" att man har kört för lite. Om olyckan är framme och du kan bevisa att vi har kört för få varv, bjuder vi naturligtvis tillbaka dig. Men detta kräver videoinspelning av upplevelsen (till exempel från en GoPro-inspelning).